LPG Autogas is goedkoop tanken

LPG Autogas

Bij ABK Autogas weten we alles van de techniek en de toepassingen.

U kunt bij ons terecht voor uitgebreid advies over de diverse mogelijkheden, maar ook voor de installatie en het onderhoud van uw:

In onze goed geoutilleerde werkplaats werken uitstekend opgeleide vakmensen, die de installatie van of het onderhoud aan uw autogassysteem tot in de perfectie uitvoeren.

De voordelen van ABK:

  • Op afspraak staat er altijd een leenauto klaar.
  • We voldoen aan de milieu eisen.
  • Monteurs worden opgeleid in Italië en leveren allemaal maatwerk.
  • We zijn geen prijsvechter. Kwaliteit staat voorop.
  • Er wordt ook service voor de airco aangeboden.
  • Bij storingen geldt op afspraak voor 10:00 gebracht de zelfde dag na 16:00 weer ophalen.
  • Komt u van ver dan is er een breng en haal service vanaf station Alkmaar- Noord.

We zijn dealer van gerenommeerde merken als Vialle, BRC, Prins, Eurogas en Landi.

Heeft u vragen ? Klik hier voor de meest gestelde vragen over LPG.

Informatie over LPG

Wie op autogas (LPG) rijdt, is in economisch en milieutechnisch opzicht goed op weg.

Het is financieel gezien een uiterst aantrekkelijke brandstof.

Niet alleen door de prijs per liter, maar ook door de korting op de wegenbelasting als er in uw auto een G3 installatie aanwezig is.

Tel daar de milieuvoordelen bij op en u begrijpt waarom autogas in Nederland zo populair is.

LPG staat voor Liquified Petroleum Gas (ook wel liquid propane gas).

Autogas wordt gebruikt als brandstof in verbrandingsmotoren van onder andere auto's. Autogas is een mengsel van propaan (C3H8) en butaan (C4H10).

Autogas is een veel schonere brandstof dan benzine of diesel, aangezien het gegarandeerd lood- en zwavelvrij is en zich beter in de motor mengt. Dit leidt tot betere verbranding en veel schonere uitlaatgassen dan bijvoorbeeld van benzine- of dieselmotoren. Daarnaast heeft LPG een klopvastheid (octaan) van 108-110, veel hoger dan superbenzine.

LPG Inbouw film

Hierboven ziet u wat er allemaal gebeurt tijdens het inbouwen van een LPG installatie in een auto.

Deze film is in samenwerking gemaakt met BRC LPG systemen.

Om de film op volledige grote te bekijken, klik op het rechtse icoon in de onderkant van de film (het vierkantje)

Over het gassysteem

Het BRC multipoint sequentieel LPG injectie systeem bestaat uit componenten die voldoen aan de standaard van automobiel fabrikanten. Verder is het systeem gebaseerd op enkele innovatieve producten om de veiligheid te vergroten en om nieuwe functies mogelijk te maken: 'Europa' multivalve of het Nederlandse '4-gats systeem'

  • ECU
  • Brandstof galerij
  • Functies

De compatibiliteit van het gasinjectie systeem met het originele OBD systeem wordt gewaarborgd door de seriële schakeling en het gecompliceerde diagnose systeem van sensoren en actuators van de gas ECU. Bij het in de fout gaan van origineel component zal de benzine ECU dit registreren en melden aan de bestuurder. Mocht het gassysteem in de fout gaan dan zal de gas ECU, na het lokaliseren, direct en automatisch overschakelen naar benzine. Zo wordt de kwetsbare katalysator beschermd en zullen de uitlaatgas emissies niet boven de norm komen, ook zullen andere componenten niet onnodig worden beschadigd.

Met andere woorden het voertuig zal onder alle omstandigheden ten allen tijde binnen de OBD norm en observatie blijven. Het automatisch overschakelen van gas naar benzine zal aan de bestuurder kenbaar gemaakt worden middels een optisch of akoestisch signaal. Het is dan ook niet nodig om het overschakelen via de OBD kenbaar te maken omdat het voertuig simpelweg binnen alle gestelde OBD normen blijft.

Over de G3 regeling

Om voor de G3-premie in aanmerking te komen, is het niet alleen belangrijk dat er een G3-installatie in uw auto zit. Om te beginnen moet de auto zelf voldoen aan de Europese richtlijn EG 94/12, die bepaalde eisen stelt aan de uitlaatgassen.
Auto´s vanaf 1 januari 1994 zijn waarschijnlijk gecertificeerd.Uw inbouwstation kan u dat vertellen.

Uw auto is EG 94/12 gecertificeerd, de gasinstallatie is G3 erkend. Nu kan een erkend LPG-inbouwstation de G3-codering voor u aanvragen bij de Rijksdienst voor het Wegverkeer. Dat gebeurt met een speciaal aanvraagformulier (welke u zelf moet aanvragen bij de Rijks Dienst voor het Wegverkeer). De code G3 wordt dan op uw kentekenbewijs aangebracht. Het Centraal Bureau Motorrijtuigenbelasting verrekent dan automatisch de G3-premie van € 318.00 met de betaling van uw houderschapsbelasting. Ieder jaar opnieuw.

De G3-premie is een korting die met de normale houderschapsbelasting wordt verrekend en ieder jaar terugkomt. Omdat de premie samenhangt met de code op het kentekenbewijs, is hij ook overdraagbaar. Ook de volgende eigenaar van uw auto geniet dus deze korting.

Design en ontwikkeling | Meihuizen & Mets - Alkmaar